Farmakademi Topluluğu Düzce Nobel İlaç Fabrikasına Teknik Gezi Düzenledi

Fakültemiz 13 Aralık 2019 tarihinde Farmakademi Topluluğu olarak topluluk başkanı Arş.Gör. Sümeyye Güney’in sorumluluğunda Düzce Nobel İlaç Fabrikasına teknik gezi düzenlemiştir, öğrencilerimiz bu gezide firmanın Ar-Ge ve üretim alanlarını görme fırsatı bulmuştur. Böylece bir ilaç molekülünün müstahzar haline gelmesinde hammaddenin temininden ambalajlamaya kadar olan aşamaları ve sonrasındaki süreçleri yerinde incelemiştir. Teknik gezide firma çalışanlarından R. Orkun Gündoğar, Dr. Ecz. Abdullah Uslu, Dr. Ecz. Berna Erdoğan, sunumlar gerçekleştirip, öğrencilerimizin meslekleri ve çalışma alanları ile ilgili sorularına cevap vermiştir. Ardından firmanın bitmiş, bitmemiş ve yeni geliştirilen ürünler için analizlerin yapıldığı Ar-Ge çalışma alanları, tablet, kapsül, şurup üretim bölgeleri ve ambalajlama kısmı gezilmiştir. Teknik gezi boyunca öğrencilerimize fakültemizden Dr. Öğr. Üyesi Mostafa Norizadeh, Arş. Gör. Ayça Güngör Ak, Arş. Gör. Burcu Timur ve Arş.Gör. Ayşegül Özbal eşlik etmiştir.