Fakültemize 2019-2020-Güz Yarıyılında Yatay Geçişle Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin Dikkatine!!! 09.09.2019

1-Asil’lerin kayıt tarihi 09-13 Eylül 2019’dur.

2-Yedek’lerin kayıt tarihi 23-27 Eylül 2019’dur.

3-Adayların Kayıt İçin Yapması Gerekenler

-  Öğrenci kayıt için nüfus cüzdanı ile ŞAHSEN gelerek kayıt dilekçesi verecektir. (Başkası aracılığıyla veya posta ile kayıt yapılmaz.) (Dilekçe örneği fakültemiz web sayfasında ana menüdeki “Formlar” başlığı altındadır.)

-  Yanında en az 1 adet yeni vesikalık fotoğraf getirecektir. (Kimlik için) (Renkli fotokopi olmaz.)

-  Ayrılacağı okulda kayıt olurken dosyasına konulmadı ise toplam 12 adet vesikalık fotoğraf getirecektir.

Ayrılacağı okuldan “yatay geçişe engel bir durumunun olmadığına dair belge” getirilecektir.

-Ayrılacağı okuldaki derslerinin notlarını gösteren Öğrenci Karnesini –Onaylı (imza+kaşe+mühür) getirecektir.

- Onaylı Not Dönüşüm Tablosu (Kendi okulunun 100’lük -4’lük sistem arasındaki not dönüşüm tablosu)

Ek madde-1 kapsamında gelecekler, daha önce ek madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadıklarına dair belge getireceklerdir.

-  Yaz Stajını (resmi olarak) yaptıysa ayrılacağı okuldan bununla ilgili belge getirecektir.

-  Kayıt sırasında önceki okulunda aldığı derslerin muafiyet ve intibakının yapılması için dilekçe verecektir. (Muafiyet ve intibak sonunda, öncelikle alt sınıflardaki dersleri alması gerekir, o derslerin kredilerinden artan kredi kadar yeni sınıfından ders alabilir. Dönem veya sene uzama ihtimali vardır.) Dilekçede muafiyet-intibak istenilen dersler, fakültemizdeki karşılıklarıyla birlikte tablo halinde listelenerek dilekçeye eklenecektir. (ayrılacağı okuldaki: Ders kodu-adı-Kredi-AKTS-not(rakam/harf <–> ZBEÜ Eczacılık Fakültesindeki: Ders kodu-adı-Kredi-AKTS )

*Eczacılık mesleğini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair belgeyi, fakültemizde imzalayacaktır.  (Sağlık raporu alınmayacak.)

*Öğrenci Bilgi Formu’nu fakültemizde dolduracaktır.

ZBEÜ Muafiyet ve İntibak Yönergesi