BÖLÜMLER

Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı

İlaç gelişimi ve teknik gelişmeler temel bilimler ile başlar. Temel bilimler en basit anlamda, “merak” duygusunun test edildiği alanlardır; doğayı ve doğanın yasalarını anlamaktır. Hayatın sorunlarını çözmek, ona açıklamalar getirmek ve geleceğe doğru yürüyen insana yaşam akışının arkasında kalmaması için kılavuzluk etmek demektir. Doğayı ve doğanın bir parçası olan insanın anlaşılmasında, uygulamalı bilim dallarının alt yapısının oluşturulmasında, bilimin üretiminde temel bilim araştırmalarının katkısı büyüktür.

Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı, Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin mesleki gelişimleri için güçlü bir alt yapıya sahip olmalarını amaçlar. Bu nedenle, öğrencilerine temel bilimler eğitim öğretimi vermekte ve bu alanlarda temel ve uygulamalı araştırmalar yapmaktadır. Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı, ülkemizin ihtiyacı olan araştırmacıları yetiştirmek ve dünya ile entegrasyonu sağlamayı hedefleyen araştırmalar yapılması amacını taşımaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Gülay DİLEK
Temel Eczacılık Bilimleri Bölümü
Eczacılık Temel Bilimleri Anabilim Dalı (Anabilim Dalı Başkanı)
gulay.dilek