Eczane Eczacılığı

Eczacı Özlem Pişkin “Eczane Eczacılığı” konulu konferans verdi.

Ecz. Özlem Pişkin 1.12.2017 tarihinde “Eczane Eczacılığı” konulu bir konferans verdi. Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hale Sayan Özaçmak, Dekan Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. A. Ceylan Hamamcıoğlu ve Yrd.Doç.Dr. Yasin Hazer ile Yrd.Doç.Dr. Şükran Öztürk ve araştırma görevlisi Ecz. Ayça Güngör’ün yanısıra Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin ilgiyle dinlediği konferansta eczanelerin nerelerde açılabildiği, eczane açılması için gerekli prosedürler gibi ön bilgiler verildikten sonra eczane açıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlara değinildi.

İnsan sevgisi olmayan ve insan psikolojisinden anlamayanlar için bu işin çok uygun olmadığını anlatan Sn.Pişkin öğrencilerin Davranış Bilimleri, İletişim Becerileri gibi dersleri mutlaka seçmeleri gerektiğini, ayrıca Eczacılık eğitimi sırasında görülen her dersin önemli olduğunu, eczacının görevinin ilacı raftan alıp hastaya vermek değil, aynı zamanda önemli bir sağlık danışmanı olarak hastanın hem ilaçları hem hastalığı hem de diğer günlük sorunlarıyla ilgilenen o semtin muhtarından sonra herkes hakkında en fazla bilgiyi bilen bir sağlık personeli olduğunu açıkladı.

Çoğu zaman hastanın çok mecbur kalmadıkça doktora gitmek yerine kendine daha yakın hissettiği eczaneye uğramayı tercih ettiğini anlattı. Bu nedenle insan sağlığı için önemli bir sorumluluk taşıyan bu mesleği icra edecek genç eczacı adaylarının bu sorumluluğun bilincinde derslerine çok çalışmaları gerektiğine değinildi. Konuşmanın sonunda Prof.Dr. Hale Sayan Özaçmak tarafından Ecz. Özlem Pişkin’e teşekkür belgesi verildi.