Yaşlanmada İmmün Besinlerin Rolü: Efsaneler ve Gerçekler konulu konferans

Yaşlanmada İmmün Besinlerin Rolü: Efsaneler ve Gerçekler Konulu Konferans

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İshak Özel TEKİN 14.12.2017 saat 11.00 de Tıp Fakültesi B Salonunda ‘Yaşlanmada İmmün Besinlerin Rolü: Efsaneler ve Gerçekler’ konulu bir konferans verdi.
Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hale SAYAN ÖZAÇMAK, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof.Dr. Haktan ÖZAÇMAK, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcıları Yrd.Doç.Dr. A. Ceylan HAMAMCIOĞLU ve Yrd.Doç.Dr. Yasin HAZER ile Tıp ve Eczacılık Fakülteleri öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrencilerinin ilgiyle dinlediği konferansta insanların immun sistem yapısı, yaşlanmanın gelişmesi ve ilerlemesi, immün besinlerin içerikleri, vücutta bulunması gereken çeşitli aminoasitler ve vitaminler hakkında bilgiler verildi.
Ayrıca telomer uzunluğundaki bireysel farklılıkları görmek için “Flow Fish” adı verilen bir yöntem geliştirdiklerini ifade eden Doç.Dr.İshak Özel TEKİN bu yöntemin mevcut yöntemlere göre çok daha kısa sürede sonuç verdiğini de sözlerine ekledi. Her insanın kendine ait bir immün imzası olduğunu ancak aldığımız besinlere ve yaşam tarzımıza dikkat ederek yaşam süremizi uzatabileceğimizi vurgulayan Doç.Dr.İshak Özel TEKİN’ e Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hale SAYAN ÖZAÇMAK tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.